Dan odprtih vrat Kinološkega društva Sežana je potekal v prijetnem vzdušju in se zaključil pozno popoldan

Dan odprtih vrat Kinološkega društva Sežana  je potekal v prijetnem vzdušju in se zaključil pozno popoldan

V Kinološkem društvu Sežana smo v soboto 27. avgusta 2016 organizirali tradicionalno prireditev »Dan odprtih vrat« in predstavili delo ter smernice delovanja društva. Obiskal nas je podžupan Občine Sežana gospod mag. Rado Pirjevec, ki je izrazil pohvalo in podporo delu v društvu za kar se iskreno zahvaljujemo za razumevanje Občini Sežana.

Kinološko društvo Sežana izvaja in razvija programe in projekte pomembne za promocijo in podporo kinološke kulture z namenom širjenje znanja in zavedanja o njenem pomenu za dobrobit naših psov.

Tudi letos smo na dnevu odprtih vrat pokazali način šolanja od igralnih uric v mali šoli do vrhunskega tekmovalnega psa. Naši inštruktorji so pokazali in  pojasnili pomen zgodnjega začetka obiskovanja programov šolanja v društvu in pasti v katero se ulovi marsikateri lastnik psa, ko želi svojega mladička čim prej »izšolati«. Večino psov v društvu predstavljajo tako imenovani hišni psi – družinski prijatelji prav tej skupini posvečamo v društvu veliko pozornost pri šolanju socializacije – skupinskemu delu. V društvu ni niti enega psa, ki ne opravi izpita B BH (pes spremljevalec).

Počaščeni smo, da se je odzvala našemu vabilu Slovenska policija in pokazala delo službenih psov tako pri zaščitnih ukrepih ali pri iskanju prepovedanih drog kar se jim iskreno  zahvaljujemo.

Delo reševalnih psov so pokazali naši prijatelji iz Italije (Associazione Corpo Forestale-Friuli Venezia Giulia-Unita Cinofile da Soccorso) skupina je bila nekoliko okrnjena, večina psov je bila  na prizorišču katastrofalnega  potresa v severni Italiji.

Na koncu ko se kuharsko ustvarjanje konča s pogostitvijo in z uživanjem v prijetni družbi, so za odlične sladice zopet poskrbele naše članice.

Ker »Dan odprtih vrat« društva sovpada z praznikom Občine Sežana smo pozno popoldne zaključili z udeležbo na tradicionalni slavnostni povorki  so bila naša  »vozičkarja« in psi v sprevodu deležni marsikatere fotografije in aplavza.

Hvala vsem, ki ste nas počastili z Vašo prisotnostjo in spoznali naše Kinološko društvo Sežana.