O nas

Kulturo nekega naroda prepoznamo po odnosu do živali. Odnos med človekom in živaljo je nekaj najlepšega, kar lahko izkusimo. Je iskren, neposreden in pristen. Ima vse lastnosti, ki si jih želimo tudi v medosebnih odnosih, predvsem pa ima moč, da v nas zbudi nekaj prijetnega – nekaj plemenitega. Spoštovane kinologinje spoštovani kinologi  ”da bi lahko to plemenitost psa razumeli mora biti pes del tako imenovanega TIM-A. Tako kot ljudje so tudi psi socialna bitja; tudi pri njih veljajo določena pravila obnašanja med posameznimi člani skupine, pri odnosu do drugih skupin in do drugih vrst. Ljudje sicer drugače imenujemo lastne čredne nagone, tekmovalnost, nagon plena, nagon ozemlja, skrb za naraščaj, sovražnost do drugih skupin, plenilstvo itn., vendar gre za iste mehanizme, s katerimi narava skrbi za nadaljevanje in evolucijo vrst. Podobna socialna pravila, dobre možnosti komunikacije z ljudmi in uspešna socializacija v človeški skupnosti so v največji meri prispevali k temu, da je pes danes v prvi vrsti družabna žival. Prijazen pristop in učinkovite tehnike učenja, s katerimi lahko ustvarimo kontakt, odpravimo neželene vedenjske oblike, ter psa na prijazen način vzgojimo v prijazno družabno žival, ki bo v veselje nam in naši okolici ali kot je napisala v svoji knjigi  VZGOJIMO PSA – UČINKOVITO, A PRIJAZNO Stariha Pipan Sabina.

Doslednost namesto dominance – prijazna in hkrati učinkovita pasja vzgoja  

Kinološko društvo Sežana je član KZS in FCI strokovni delavci v društvu imajo licence za šolanje, katerih znanje stalno preverja zveza na vsakoletnih strokovnih seminarjih.  KDS je bilo ustanovljeno z namenom, da širimo kinološko kulturo, pomagamo vsem lastnikom psov z nasveti,  izobraževanjem za strokovno vzrejo, vzgojo, šolanje, skrb za njihovo zdravstveno zaščito in usposabljanje za nastopanje na kinoloških prireditvah. Smo sogovornik pri reševanju in planiranju kinološke problematike v občini Sežana. 

Z veliko vloženega dela in finančnih sredstev članov ter s pomočjo občine gradimo moderno kinološko vadbišče v Sežani. Kinološko društvo Sežana zaokroža pokritost in približa kinološko dejavnost našim občanom Naši člani uspešno nastopajo na državnih kot mednarodnih razstavah na katerih dosegajo lepe uspehe. Število članov klub ekonomski krizi počasi a vztrajno narašča. Z izgradnjo vadbišča bodo omogočene kinološke prireditve državnega in mednarodnega značaja katere pripomorejo k večji prepoznavnosti kraja v Sloveniji in zamejstvu, dajo pogled in spodbudo za strokovno delo in širjenje kinološke kulture, ter zmanjša obremenitev mesta z psi in s tem varnost občanov.

Podatki:

KINOLOŠKO DRUŠTVO SEŽANA
BAZOVIŠKA CESTA 13,
6210 SEŽANA

G: 040 513 048
E: info@kdsezana.si

Ni zavezanec za DDV.
Davčna št.: 89270428
Matična številka: 4038762000

IBAN SI56 1010 0005 0537 383 (BANKA KOPER d.d.)

Statut