Alternativa

Zakaj alternativa pri usposabljanju našega psa?

Alternativa: priložnost za izbiro med več možnostmi in priložnostmi.
To pomeni , da ponudimo različne metode, pristope in rešitve, kako učiti vašega  psa sposobnosti, potrebnih za vsakdanje življenje. To je naš cilj, da postanete z svojim psom harmonična ekipa ali tim. Ravno iz tega razloga se zdi nemogoče, da gredo vsi vodniki  po isti poti. Za vsakega od nas je značilno, da živimo nekoliko drugače in  tako oblikujemo  svojega psa. Zaradi tega je treba za vsako ekipo nekatere stvari bolj ali manj intenzivno obravnavati in jih v usposabljati. To ni naš cilj, bo naložba v  določen način ali možna rešitev, ampak skupaj z vami, da bi našli pravo pot. Usposabljanja niso omejena na čisto tehnologijo, so zajeta tudi širše kot razvoj mladičkov, okoljski vplivi, vodenje, nega, oprema, motivacija …

Teorija ne more biti vedno “siva in dolgočasna” z malo teoretičnega znanja je mogoče lažje premagati veliko težav ali jih zatreti v kali. Torej Kinološko društvo Sežana ima nalogo, da  lastnikom psov prinaša nekaj teorije in podrobneje razdelane praktične vaje.

Želimo vam in vašemu psu zanimivo in razburljivo pot, ki naj bi bila tlakovana z veliko veselja, zabave in uspeha!

Vedenje

Posvetovanje o resnih težavah, kot so: agresivnost, skrajna tesnoba, itd. Skupaj z vami poiščemo možne rešitve, kot tudi  individualno prilagojeno vadbo.

Na srečanju ugotovimo podrobnosti, saj skušamo najti vzroke za neželeno vedenje.

Individualno usposabljanje

Za dobro sodelovanje, je nujno, da se pes in vodnik naučita komunicirati med seboj le z enim ukazom. To je mogoče doseči le, če se ustvari pravilna vez med vodnikom in psom.

V posameznih poglavjih lahko za majhne probleme, kot so “Moj pes ne prihaja«, »Moj pes vleče na povodcu” itd je individualen način še posebej dobro sprejet, ko delamo v mirnem ozračju, brez odvračanja pozornosti do drugih psov. Ostaja samo navezava pes in vodnik.

Praksa je pokazala, da vodniki in psi, ki so bili sprejeti pred začetkom usposabljanja v skupinah z nekaj individualnih ur za boljše.