BOŽIČNO NOVOLETNA POSLANICA

BOŽIČNO NOVOLETNA POSLANICA

Spoštovane članice in člani Kinološkega društva Sežana

Letošnje leto ni bilo samoumevno. Bilo je nekaj posebnega. Leto, ki si ga bomo, boste in bodo vsi zagotovo zapomnili.

Strah, da se bomo z novim korona virusom okužili mi ali kateri od naših bližnjih. Panika ob misli, da bo kdo od nas v tistem odstotku ljudi, pri katerih se bolezen zaplete in pristanejo v bolnišnici, morda celo na oddelku za intenzivno terapijo.

Strah, da se okužijo naši hišni ljubljenčki. Pasji korona virus (CCoV) je razširjen po vsem svetu in prizadene zlasti pse v psarnah ter mladičke. Človeški in pasji korona virus se razlikujeta v tem, da pri ljudeh virus povzroča težave z dihali, pri psih pa težave s prebavili. Čeprav je okužba pri psih pogosto blaga, pa lahko pri psih z oslabljenim imunskim sistemom pride do hudih težav in se lahko konča s smrtjo.

Navada je, da se ob koncu leta ozremo nazaj in pogledamo prehojeno pot, analiziramo težave na eni strani in se po drugi strani veselimo uspehov in izpolnjenih ciljev. Jasno je, da vseh načrtovanih ciljev ni bilo mogoče doseči, veseli pa dejstvo, da smo večino zastavljenih nalog vendarle uspešno izvedli in sledili začrtani poti razvoja in uspešnega poslovanja društva.

V Kinološkem društvu Sežana moramo biti ponosni na vse, kar smo skupno ustvarili. Vse doseženo je treba skrbno negovati in razvijati v strpni delovni sredini, Naša odgovornost je, da društvo uspešno razvijamo v dobrobit vseh članov. Strokovnost, iznajdljivost in znanje vsakega posameznika moramo vključiti v razvojni uspeh. Drug z drugim bomo morali iskati kompromise v strokovnem dialogu.

Želim vam, da božič preživite v ljubezni in radostni spokojnosti srca v krogu svojih družin, novo leto pa vam naj uresniči veliko vaših načrtov in želja.

Prazniki so namreč lahko čudoviti tudi brez glasnega pokanja, opustitev uporabe pirotehničnih sredstev pa je tudi najboljša izbira za zaščito in dobrobit živali, pa če so te vzgojene pravilno ali ne.

Na sprehod jih vozite le takrat, ko veste, da petarde ne bodo pokale, to pa je zjutraj ali zgodaj zvečer.

Predsednik KD Sežana

Ljubo Gorup