VPIS V TEČAJE MALE ŠOLE IN B-BH

VPIS V TEČAJE MALE ŠOLE IN B-BH

Ko mladička kupimo mu postanemo nova družina v novem okolju. Vzgajati ga začnemo že s prvim dnem bivanja pri nas. Zavedati se moramo, da je psiček v tej starosti izredno dojemljiv za učenje in da je to obdobje, ko se bodo vanj vtisnile mnoge dobre in slabe navade. V tem obdobju je izredno pomembno, da kužku omogočimo spoznavanja z vrstniki, ljudmi ter drugimi živalmi in različnimi okolji.

V mali šoli kinološkega društva Sežana vzgajamo in učimo naše kužke po načelu pozitivne motivacije, kar pomeni, da ne uporabljamo nobene prisile, temveč jih za pravilno izpolnjene ukaze nagradimo z iskreno pohvalo, veliko igre in številnimi priboljški.

Vodniki se morajo zavedati, da je šola pravzaprav bolj namenjena njim kot kužkom. Resnična vzgoja kužka namreč poteka vsak trenutek njegovega življenja, zato inštruktorji izkoristijo  malo šolo predvsem za posredovanje številnih koristnih informacij, ki jih mora vodnik poznati pri delu z kužkom.

Pomen male šole ni absolutna  poslušnost, saj so kužki veliko premladi za pravo šolanje, temveč socializacija, vzgoja in vzpostavitev vodnikove avtoritete, kar potrjujemo za nadaljnje šolanje.

Šolanje poteka na vadišču Kinološkega društva Sežana ter na različnih lokacijah v urbanem okolju. Tako se psi lahko kontrolirano in umirjeno socializirajo brez večjih pritiskov.

Vpis v nedeljo 9.1.2022 v Kinološkem društvu Sežana Orleška cesta od 8 do 12 ure ali telefonsko 041345201.

Pričetek tečaja v nedeljo 16. januarja 2022 ob 8,00 uri.

Vabljeni v našo druščino……