DAN ODPRTIH VRAT KD SEŽANA

DAN  ODPRTIH  VRAT  KD SEŽANA

Na tradicionalni prireditvi  Kinološkega Društva Sežana « DAN  ODPRTIH  VRAT »,ki je potekal letos v sklopu prireditev ob prazniku Občine Sežana so članice in člani društva klub slabemu vremenu zelo uspešno predstavili pomen in delo KD Sežana.

Kmalu po udomačitvi posameznih živalskih vrst se je človek odločil za dresuro (šolanje) za opravilo nalog, ki so olajšale napore tedanjemu lastniku. V društvu smo se odločili za prikaz šolanja dveh plemeniti živali, ki so bile med prvimi »dresirane« konj in pes. To zamisel je podprl predsednik in inštruktor Konjeniškega kluba Štjak gospod Pavel Štemberger  dobitnik različnih mednarodnih priznanj  s področja šolanja in nastopanja konj na velikih mednarodnih prireditvah.

Že okoli 430 – 354 pr.n.š. je Grški vodja konjenikov Ksenofon  razmišljal, kako jezdeca in konja najustreznejše izuriti v dresuri. Tudi psa je moral tedanji lovec dresirati, da mu je bil v pomoč pri lovu.

V KD Sežana pomagamo svojim članom pri vzgoji in šolanju psov.  Naši inštruktorji stalno dopolnjujejo tehniko in pristop šolanja katerega so uspešno in v zadovoljstvo obiskovalcev predstavili na Dnevu odprtih vrat KD Sežana.

Pohvala vsem članicam in članom ter gostom, ki so nastopili na prireditvi.

Predsednik Ljubo Gorup